Kurser

Kurser håller vi i olika delar av Norrland. Bland annat i Sundsvall men även i Åre på Spiragården och Camp Faravid i nordligaste Lappland för retreats inom mindfulness, yoga och övrig andlig utveckling. På Spiragården blir vi omhuldade av Lisa med hennes fantastiska vegetariska mat och harmoniska lokaler för både mindfulness och yoga. Se mer på http://spiragardenare.se/

Camp Faravid vid byn Suijavaara är vårt guldägg vad gäller att öka vår medvetenhet genom naturen. De flesta av våra ursprungsbefolkningar ökar sin medvetenhet om sig själva med naturens hjälp. En själsresa där de vandrar ut i skogen eller fjällen i vald ensamhet och stillhet. Ofta fastande för att därigenom utforska det som finns inom dem själva, svaren på deras livsfrågor. Camp Faravid ger oss den möjligheten, att lyssna på oss själva och få de insikter vi behöver för vår vidare utveckling. Vi vandrar vid bäckar med friskt drickbart vatten och fjället Luongastunturi med vidsträckt utsikt över Sapmi, Finland och Sverige. Se mer på https://www.coldskills.com/camp-faravid

Vi skräddarsyr givetvis våra utbildningar utifrån era önskemål.

 


Ta med din hund och utvecklas tillsammans 

Vill du ta med dig hunden på mindfulnessretreat och samtidigt uppleva naturskön fjällurskog i lågfjällsland?
Camp Faravid 30/8- 1/9

Kursinnehåll:
Denna kurs riktar sig till dig som har hund och vill vara mer närvarande i samvaron med din bästa vän. Vi fokuserar på Mindfulness-attityderna. Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du djupare förståelse för hur du kan använda Mindfulness i din vardag tillsammans med din hund. Du får nya redskap, övningar och inspiration i trygg, trivsam miljö under lättsamma former.
Vi prioriterar mindre grupper för att var och en ska få så mycket fokus och stöd som möjligt.

Förkunskaper:
Du måste inte ha tidigare erfarenhet av Mindfulness, men bör ha viss erfarenhet av meditation. Intresse och nyfikenhet att utvecklas och lära nytt räcker långt. Din tik bör ej vara i löp, och hunden ska vara rumsren.

Anmälan & Frågor:
Anmälan via mail/pm till lena@godaenergier.se eller anna@happyhabitz.se
Anmälningsavgift 1 000 kr betalas till BG 226-4711 alt Swish 1230367599 (ange Suijahund) senast en vecka efter anmälan, dock senast 31/7. Anmälningsavgiften är inkluderad i utbildningskostnaden på 3495 kr. Anmälan är bindande. 

Avbokningsregler
Vid avbokning tidigare än 30 dgr innan kursstart återfås fulla beloppet exklusive anmälningsavgiften tillbaka.
Avbokning senare än en månad innan kursstart sker med läkarintyg/veterinärintyg, då återbetalas 50 % av kursavgiften.

Kostnad:
3495 kr inkl mat & fika (frukost, lunch, fika, middag). OBS ink moms för privatpersoner, ex moms för företag.
Alla måltider och fika ingår från middag Fredag kväll till Söndag lunch innan ni åker hem. Medtag mat till din hund dessa dagar. Se även till att ha kläder efter väder och säsong då vi kommer att vara ute mesta tiden.

Plats & Tid
Suijavaara 2.7, Suijavaara. Du tar dig dit med bil. Transfer kan ordnas från Kiruna alt Pajala. Räkna med 3h bilfärd genom lågfjällsland.

Boende ordnas i campens stuga (militärsängar) alt träkåta (renskinn). Meddtag sovsäck och liggunderlag.
Vi börjar på Fredagen med incheckning från kl 17.00 och slutar ca 13.30 på Söndagen.
Förutom alla måltider bjuder vi på kaffe/te och frukt under utbildningsdagarna.
Se även info om Camp Faravid på följande länk, https://www.coldskills.com/camp-faravid

 


Mindfulness fördjupning, Sundsvall 

Mindfulness – även kallad medveten närvaro är ett effektivt sätt att träna ditt fokus, din medvetenhet och öka ditt välmående. Med enkla övningar lär du dig att bli medveten om dina tankemönster, bli mer närvarande, förbättra koncentrationen och bättre klara av utmaningar i både privat- och arbetsliv.
Mindfulness kan också hjälpa dig också att reducera stress, ge bättre sömn och minska depression/oro.

Denna kurs kommer att vara under 4 tillfällen ca 1 gång per månad fram till Dec 2019.

Planerad start Sept 2019.

 


Mindfulness 8-veckorskurs, Sundsvall

Mindfulness – sinnesfullhet eller medveten närvaro som det också kallas är ett förhållningssätt som gör att du bättre kan ta vara på nuet. Genom att träna mindfulness kan du minska din stress och lära dig fokusera på det som är väsentligt.

Med enkla övningar lär du dig att vara närvarande, behålla fokus och bättre klara av utmaningar i ditt privat- och arbetsliv. Mindfulness hjälper dig också att hantera förändringar, smärta och sova bättre. Andra fördelar som träningen kan leda till är fördjupad självkänsla, ökad kontroll av uppmärksamheten (välja, skifta och behålla den) samt förbättrad koncentrationsförmåga.

Vi startar vår uppskattade Mindfulness 8- veckors grundkurs den 13/9-2019. Kursen hålls Fredagar kl 14.30-16.00.

Pris: 2695 kr

Anmälan via mail/pm till lena@godaenergier.se eller anna@happyhabitz.se

Anmälningsavgift 1 000 kr betalas till BG 5322-5777 senast en vecka efter anmälan, dock senast 30/8-2019. Anmälningsavgiften är inkluderad i utbildningskostnaden på 2 695kr. Anmälan är bindande.

För mer information om dessa tillfällen, pm, maila eller ring.