Kurser

Kurser håller vi i olika delar av Norrland samt givetvis även digitalt via Zoom. Bland annat i Sundsvall men även i Åre och Camp Faravid i nordligaste Lappland för retreats inom mindfulness, yoga och övrig personlig utveckling.

Camp Faravid vid byn Suijavaara är vårt guldägg vad gäller att öka vår medvetenhet genom naturen. De flesta av våra ursprungsbefolkningar ökar sin medvetenhet om sig själva med naturens hjälp. En själsresa där de vandrar ut i skogen eller fjällen i vald ensamhet och stillhet. Ofta fastande för att därigenom utforska det som finns inom dem själva, svaren på deras livsfrågor. Camp Faravid ger oss den möjligheten, att lyssna på oss själva och få de insikter vi behöver för vår vidare utveckling. Vi vandrar vid bäckar med friskt drickbart vatten och fjället Luongastunturi med vidsträckt utsikt över Sapmi, Finland och Sverige. Se mer på http://www.coldskills.se/

Vi skräddarsyr givetvis våra utbildningar utifrån era önskemål.

 


Coaching & Mental träning, Sundsvall (alt digitalt via Zoom)

Jag genomför både coaching och mental träning, av både enskilda individer och grupper.

För mer information, skicka pm, maila eller ring.

 


Yinyoga, Sundsvall (alt digitalt via Zoom)

Vi genomför regelbundet kurser både för nybörjare och för de som redan utövar Yinyoga.
Yinyoga är för alla, oavsett ålder, kön eller tidigare erfarenhet av yoga!
Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter Yinyogan dina muskler slappna av helt. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen såsom skelett, fascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament och även inre organ. Det är enkla kroppspositioner som utförs liggande eller sittande och eftersträvar en passiv stretch.
Du stannar i varje position ca 3-5 minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet och den passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa personer med ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad livsstil där det ofta ligger fokus på prestation. Denna yoga öppnar långsamt upp bla ryggen, stela höfter, baksidor av ben och vader som blir mjukare och smidigare.
Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi) och lugnar ditt sinne.

För mer information om kurstillfällen, håll utkik efter events på Facebook alt skicka pm, maila eller ring.


Restorative yoga, Sundsvall (alt digitalt via Zoom)

Restorative yoga (restorative betyder översatt återhämtning) handlar om att låta kropppen slappna av, vila, återhämta och vitalisera sig. I restorative yoga är fokus på att nå djup avslappning genom att kroppen placeras i behagliga yogapositioner där man stannar i allt mellan 6-30 minuter. Man använder block, bolster, kuddar, filtar och tyngdpåsar som support av kroppen. Vanligtvis ges ordentligt med tid att förbereda yogapositionen så att man kan hitta en behaglig position att stanna länge i.

I Yinyogan eftersträvas en passiv stretch, medan i restorative är syftet att bara låta kroppen slappna av helt utan stretch. Precis som Yinyogan passar restorative alla, och är ett bra komplement till annan träning.

För mer information om kurstillfällen, håll utkik efter events på Facebook alt skicka pm, maila eller ring.

 


Mindfulness 8-veckorskurs, Sundsvall (alt digitalt via Zoom)

Mindfulness – sinnesfullhet eller medveten närvaro som det också kallas är ett förhållningssätt som gör att du bättre kan ta vara på nuet. Genom att träna mindfulness kan du minska din stress och lära dig fokusera på det som är väsentligt.

Med enkla övningar lär du dig att vara närvarande, behålla fokus och bättre klara av utmaningar i ditt privat- och arbetsliv. Mindfulness hjälper dig också att hantera förändringar, smärta och sova bättre. Andra fördelar som träningen kan leda till är fördjupad självkänsla, ökad kontroll av uppmärksamheten (välja, skifta och behålla den) samt förbättrad koncentrationsförmåga.

Vi genomför med jämna intervall vår uppskattade Mindfulness 8- veckors grundkurs.  Kursen hålls normalt Fredagar kl 14.30-16.00.

Pris: 2695 kr

Anmälan via mail/pm till lena@godaenergier.se eller anna@happyhabitz.se

Anmälningsavgift 1 000 kr betalas till BG 5789-4008 senast en vecka efter anmälan. Anmälningsavgiften är inkluderad i utbildningskostnaden på 2 695kr. Anmälan är bindande.

För mer information om kurstillfällen, håll utkik efter events på Facebook alt skicka pm, maila eller ring.

 


Mindfulness fördjupning, Sundsvall (alt digitalt via Zoom)

Mindfulness – även kallad medveten närvaro är ett effektivt sätt att träna ditt fokus, din medvetenhet och öka ditt välmående. Med enkla övningar lär du dig att bli medveten om dina tankemönster, bli mer närvarande, förbättra koncentrationen och bättre klara av utmaningar i både privat- och arbetsliv.
Mindfulness kan också hjälpa dig också att reducera stress, ge bättre sömn och minska depression/oro. I denna kurs går vi lite djupare in på resp Mindfulness attityd och utvecklar med konkreta exempel och övningar.

Denna kurs genomförs under 4 tillfällen ca 1 gång per månad under en termin.

För mer information om kurstillfällen, håll utkik efter events på Facebook alt skicka pm, maila eller ring.